Ruimte maken voor nieuwe mogelijkheden

Ruimte maken voor nieuwe mogelijkheden

We zijn gebonden aan de ideeën van ons denken. We zitten vast in herinneringen, gewoonten en wat we al kennen.  Vrijheid is uit de conceptuele grenzen breken, de grenzen die we in ons bewustzijn en gewoontegedrag hebben gestructureerd.

De manier waarop je kijkt naar een uitdaging op je pad, is bepalend voor hoe je er verder over denkt en voor de koers die je zal varen.  Stel dat je voor een uitdaging staat en je overwint die gedachte maar niet.  In plaats van jezelf af te vragen “waarom je iets niet kan”, kan je jezelf afvragen: “hoe zou ik het wel kunnen?”

In het eerste geval blijf je opgesloten in je zelfgecreëerde gevangenis.  Je mentale reactie bestendigt het probleem.  En je gaat misschien conclusies trekken over jezelf: Ik kan het niet, ik heb dit nooit gekund en ik zal dit nooit kunnen.

Je kan ook anders kiezen.  Vervang je gedachte door mogelijkheden.  Het is alsof je in je hoofd verandert van cd in cd-speler :-).

Ga eens voor die verandering! Maak die keuze!

“Je kan voldoening vinden in je leven door minder onmiddellijke voldoening na te streven, maar te kiezen voor het grotere plaatje. “Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.