Hoe zit het met de GOESTING voor 2018?

Hoe zit het met de GOESTING voor 2018?

Probeer de goesting te bewaren en zorg goed voor jezelf.  Hier enkele tips om de GOESTING te bewaren:

5 tips om een leven lang met GOESTING te werken
– omring je goed, zoek steun:

Hopen dat je op je werk vanzelf weer gelukkig zal worden, is tevergeefs. Begin met steun te zoeken. De situatie zal niet vanaf dag één veranderen, maar door na te denken over en te werken aan perspectief zal je je vanzelf iets beter voelen.

– evalueer jaarlijks je situatie:

het is heel gezond om jaarlijks een tussentijdse evaluatie te maken. Ga daarbij uit van de 80/20-regel: 80 procent van de dingen moet je graag doen, 20 procent moet je erbij nemen. Weet dat je de perfecte job nooit zult vinden, altijd zullen er taken zijn die je minder leuk vindt. Maar de verhouding moet wel goed zitten.

– ga in gesprek met je team:

Stel bijvoorbeeld eens voor om de taken in het team te herverdelen. Misschien is Jan veel beter in klachten beantwoorden en vind jij het heerlijk om de cijfers van zijn commerciële mailings op te volgen. Een eerlijk en open gesprek over ieders sterktes en taken kan wonderen doen.

– bedenk waar je goed in bent:

“Waar ben ik eigenlijk goed in?” Niet iedereen kan die vraag vlot beantwoorden. Het helpt om terug te denken aan momenten waarop je met plezier aan het werk was en de tijd volledig uit het oog verloor. Graag bezig zijn en iets goed doen, liggen dicht bij elkaar. Stel de vraag zeker eens aan vrienden, familie en collega’s. Hun kijk is waardevol en misschien zelfs verrassend.

– de rol van de leidinggevende is heel belangrijk:

Leidinggevenden spelen een cruciale rol in de loopbaan van werknemers. Als ze zich voor hun vragen openstellen en mee naar oplossingen willen zoeken, zal de medewerker minder geneigd zijn om andere oorden op te zoeken. Empathie in ruil voor een loyale werknemer, dat lijkt een faire deal.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.