Kunnen schakelen …

Kunnen schakelen …

Pas op met permanente drukte.  In de verte lijkt het op prestatie en focus, maar als je dieper kijkt, is het vooral lawaai dat je talenten blokkeert.

Denken en doen is belangrijk om dingen voor elkaar te krijgen.  Ons leven wordt er echter vaak door overheerst.  We zijn zelfs niet meer in staat om te stoppen met denken en doen.  Als we dit toch doen, ontstaat er vaak schuldgevoel en horen we een stemmetje dat ons weer wil aanzetten om aan de slag te gaan.  Er moet immers nog zoveel dus gaan we alsmaar verder….  Door deze houding kunnen we onszelf geen rust gunnen en houden we onze voet op het gaspedaal, waardoor we langzaam maar zeker onze energiereserves opgebruiken.  Daarnaast wordt door een overmaat aan stresshormoon het autonoom zenuwstelsel ontregeld.  Je hartslag en je bloeddruk gaan de hoogte in, je ademhaling wordt oppervlakkiger en je immuunsysteem en je vertering worden in hun werking verstoord.  Langzaam maar zeker ga je een richting in waar je niet naartoe wil.

Neem even tijd om te schakelen.  Niet overhaasten en af en toe tijd nemen om te ademen, tijd nemen om te kijken voor je handelt.  Het schenkt je nieuwe perspectieven en maakt dat je ook overmatige stoom van ongeduld of ergernis kan blazen, die niemand ten goede komt.  Je ontdekt bovendien dat een situatie zich ook ontvouwt zonder dat je er te veel druk op moet zetten.  Het is een geschenk voor jezelf, voor de mensen om je heen en voor je werk.



Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.