Worden je nieuwe doelstellingen vaak langzaam gedoofd als een kaars?

Worden je nieuwe doelstellingen vaak langzaam gedoofd als een kaars?

Denk eens aan je eigen werk.   Kun je je een belangrijk initiatief herinneren dat een goede start had en vervolgens doodbloedde? Hoe diende het einde zich aan?  Was dat met een harde klap en een enorme explosie? of ging het uit als een nachtkaars doordat het langzaam verstikte in de dagelijkse activiteiten?

De echte vijand van uitvoering is je dagelijkse werk!

 

Het is de gigantische hoeveelheid energie die elke dag weer nodig is om alles draaiende te houden, en ironisch genoeg is het ook datgene wat het zo moeilijk maakt om iets nieuws te gaan doen.  Je dagelijkse werk ontneemt je de focus die noodzakelijk is om je vooruit te helpen naar dat nieuwe doel.

Velen maken zelden onderscheid tussen het telkens draaiend houdende dagelijkse werk en strategische doelstellingen, omdat beide noodzakelijke zijn voor het overleven.  Maar het zijn duidelijk 2 verschillende dingen en, nog belangrijker: ze concurreren onophoudelijk met elkaar om tijd, middelen, energie en aandacht.  Ik hoef je niet te vertellen wie er bij dit gevecht meestal als winnaar uit de bus komt.  Het dagelijkse werk natuurlijk!

De doelen die je hebt geformuleerd om vooruit te komen zijn belangrijk, maar als urgentie en belangrijkheid met elkaar botsen, zal urgentie altijd winnen.  Wanneer je je eenmaal van deze strijd bewust bent, zul je zien dat hij zich overal afspeelt, telkens als je iets nieuws probeert uit te voeren.

Uitvoeren van een nieuw doel terwijl de dagelijkse activiteit om je heen raast, betekent dat je niet alleen weerstand moet zien te bieden aan de grote afleiding die dat vormt, maar ook aan de gedachte ‘zo heb ik het altijd gedaan’, waarmee je geen stap verder komt.  Ik beweer niet dat je dagelijkse activiteit slecht is.  Dat is het niet.  Het houd je in leven  en je kunt het zeker niet negeren. Als je het urgente negeert , kan dat je vandaag nog de kop kosten.  Met andere woorden: Het is een kunst om je nieuwe doelstellingen uit te voeren te midden van alle urgente zaken!

 

Wil je hiermee aan de slag?  Ik help je graag verder nieuwe doelstellingen te behalen naast je dagelijkse activiteiten. Contacteer me voor meer info.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.