Verkopen is FUN!

Verkopen is FUN!

Verkopen is mensen leren kennen en mooie relaties uitbouwen.  Wat kan er nu leuker zijn?

Toon een gezonde interesse in je contact en focus je vooral op de mens, de persoon zelf.  Wat zijn de dromen? Wat zijn de wensen?  Wie is die persoon?  En heel belangrijk…. kunnen jullie veel plezier beleven samen?

Samen kunnen jullie het spel gaan spelen.   Op vandaag ga je echt je contact niet meer gaan overstelpen met vragen, en volg al zeker niet je script tot in de puntjes.  Verkopen is voelen, empathie.  Je script is een leidraad maar je moet zelf gaan voelen en het spel gaan spelen.

JA inderdaad en spelletjes spelen is FUN.  Je neemt mensen mee in je verhaal en bouwt verder op.  Ga op zoek naar je eigen stijl en start met verbinden. Ga ervoor.

Leg dan ook niet te veel controle op je salesteam, vergis je niet er moet een leidraad zijn en duidelijke doelstellingen maar om een verkoper goed te begeleiden zorg je ervoor dat ze tot hun volle recht kunnen komen en de bestelbonnen gaan binnenhalen.  Van zodra ze druk en angst gaan voelen gaan ze naast het doel gaan schieten.  Het zijn echte topsporters. Focus op de winst en laat ze maar spelen.

Ook veel gaat hier om de juiste communicatie om de relatie op te bouwen.  Kan je dit aan iedereen leren? Ja hoor.  Iedereen kan een relatie opbouwen maar het gaat vooral om het graag doen en genieten van verkopen.  Je moet dit niet doen . Je moet dit willen doen!  Dan heb je er plezier aan en kan je slagen en je relatie overtuigen.

Wees dan zeker en vast ook jezelf.  Weest authentiek.  En geniet!

 

 Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.