There’s something about Els

There’s something about Els

Op een netwerkevent, tijdens een sparringsessie, … ik krijg wel vaker de vraag hoe Something Els ontstaan is. Het antwoord is niet op 1-2-3 gegeven, maar gelukkig wel in één blogbericht!

Je wist het misschien al: ik ben niet zomaar een salescoach. Mijn kijk reikt namelijk veel verder dan de salesafdeling. Ik focus op het totale groeitraject en help ondernemers om zichzelf te leren kennen en hun eigen pad uit te stippelen, net zoals ik dat zoveel jaar geleden voor mezelf deed. Ik vertel je graag wat mij toen inspireerde en hoe ik vandaag nog steeds mijn persoonlijk groeipad bewandel.

Niet zomaar salescoach
Op een mooie dag besloot ik niet om salescoach te worden, wel om mijn leven onder de loep te nemen. Ik had een toffe job, leuke collega’s maar ik zag mijn kinderen te weinig en dat vond ik helemaal niet oké. Hoe kon ik een switch in gang zetten en voor mezelf een ‘en-en’-verhaal creëren?

Ik begon te lezen. Michael Pilarczyk, Brendon Burchard, Stephan Covey, … grote namen die me inspireerden om een mindshift te maken. Ik leerde mezelf écht kennen, kreeg te maken met heel wat obstakels, bepaalde doelstellingen voor mezelf en maakte van positiviteit een gewoonte.

5 must-reads voor een mindshift

 1. Michael Pilarczyk – Master Your Mindset
  Het eerste boek dat mij inspireerde om mijn mindset om te gooien.
 2. Brendon Burchard – High Performance Habits
  Burchard toonde me dat doorzetten essentieel is om gezond te leven.
 3. David Dewulf – Heartful leven, mindful werken
  Een goede balans is waar het in het leven keer op keer om draait.
 4. Nathalie Arteel – Durf, leef & onderneem!
  Een echt voorbeeld voor een gelukkig, succesvol en gezond leven.
 5. Stephen Covey – 7 Habits Of Highly Effective People
  Een klassieker die de meerwaarde van goede gewoontes toont.


Bergen beklimmen én bedwingen

Vandaag moet ik nog steeds bergen overwinnen, maar ik ken mezelf en weet waar mijn prioriteiten liggen. Ik ben niet bang om de klim te starten. Ik mag misschien niet weten welke tussenstops op de route liggen, ik zet door tot ik mijn eigen doel behaal – mét mooi uitzicht uiteraard. 

Veel ondernemers staan voor diezelfde berg. Vanuit mijn eigen traject en saleservaring geef ik hen een duwtje in de rug. Om zichzelf te leren kennen, om hun doelstelling te bepalen en om uiteindelijk die berg op te durven.

Het hoeft niet altijd werk te zijn
Werken, werken en nog eens werken? Daar geloof ik dus niet in. Om op professioneel vlak te kunnen groeien, moet het ook in je persoonlijke leven goed zitten. Want wie zich goed voelt, straalt dat absoluut uit!

Ik besteed mijn tijd bewust aan dingen die ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Enkele van mijn favorieten:

 • Leven in balans: tijdens de week omringd door veel mensen, in het weekend pure rust met mijn gezin.
 • Genieten van de buitenlucht: wandelen in het bos, mountainbiken met vriendinnen, surfen met de kids, leren duiken, … de natuur op haar best.
 • Op ontdekking: van weekendje weg tot een avontuurlijke reis, als er maar iets te beleven valt!
 • Onder vrienden: snel een koffietje of samen culinair genieten, ervaringen zijn er om te delen met vrienden.
 • Dosis cultuur: stevige rockgitaren, een familiefilm, inspirerende lectuur, … ik hou van een interessante mix.


Zo, nu ken je mij … nu jezelf nog! Wat denk je? Klaar voor de eerste stap? Contacteer me gerust om even te sparren. Zo zetten we samen de eerste stappen in jouw persoonlijk groeiverhaal én in dat van je bedrijf natuurlijk!

 Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.