New year, new me!

New year, new me!

New year, new me!

Januari is alweer knallend gestart, en dan kunnen goede voornemens niet ontbreken. We willen allemaal gezonder eten, meer sporten en aan die smartphoneverslaving werken. Maar wat komt er écht van terecht?

Eerlijk gezegd: meestal niet zo veel. Volgens een onderzoek van Amazon bij meer dan 2.000 Belgen houdt zowat de helft het halfweg januari voor bekeken. Vaak door een gebrek aan wilskracht, verveling, te weinig geduld of mensen die hervallen in oude gewoontes.

Enkele tips om toch uw doel te bereiken:

  1. Wees geduldig

    Heel typisch: goede voornemens opstellen betekent vaak hetzelfde als een halt toeroepen aan je slechte gewoontes. Stoppen met koffie drinken, minder snoepen op de werkvloer, niet langer voortdurend met je neus op je smarphonescherm zitten.  Maar slechte gewoontes stopzetten is niet zo simpel. Je kan ze beter veranderen in goede gewoontes. En dat vraagt heel wat tijd en geduld.

  2. Werk stap voor stap

    De gouden regel: pas de ‘twee minuten’-regel toe. Concreet wil dat zeggen dat je héél kleine stapjes moet nemen. Als je elke maand een nieuw boek wil lezen, lees je elke dag gewoon een pagina of 1, 2, 3. Ik geef toe dat het onnozel klinkt, maar het is de beste methode om een nieuw automatisme aan te leren.

  3. Beloon jezelf

    Nieuwe gewoontes kweken gaat niet vanzelf, maar het helpt wel degelijk als je jezelf beloont. Néén, dat wil niet zeggen dat je jezelf na elke work-out mag trakteren op een zakje chips of een andere lekkernij. De beste beloningen komen vanuit jezelf. Wie weet barst je na de work-out van energie, of ben je simpelweg trots op jezelf. Zeg dat dan ook luidop. Door die voordelen te benadrukken, ga je ook positiever kijken naar de nieuwe gewoonte.

  4. Pas je omgeving aan

    “Mensen die hun ambities volhouden, beschikken niet over bepaalde superkrachten. Ze komen gewoon het minst in de verleiding om de mist in te gaan.  Wil je minder series kijken en meer genieten van de frisse buitenlucht, zeg dan je abonnement bij Netflix op. Wil je geld sparen en minder uitgeven aan kledij? Schrijf je dan uit bij nieuwsbrieven van webshops en zwier shoppingapps van je smartphone.

  5. Leer uit je fouten

    Rome is niet op één dag gebouwd, en iedereen maakt weleens fouten. Hou daar rekening mee, en geef dus niet meteen op als het eens niet van een leien dakje loopt. Loopt het mis? Stel jezelf dan de vraag: ‘Wat nu?’.   Merk je dat bepaalde situaties ervoor zorgen dat je sneller terugvalt? Probeer die dan te vermijden of zoek een manier om er beter mee om te gaan.

 

Hopelijk kunnen deze tips om het nieuwe jaar in te zetten wat helpen. Enjoy 2019!



Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.