Sales vs. sport: een treffende gelijkenis

Sales vs. sport: een treffende gelijkenis

Ik hoor vaak dat verkopers een sterk verhaal hebben, het goed brengen en de verkoop toch niet binnenhalen. Hoe dat komt? Verkopen is volhouden, net zoals bij sport. En laat sporten nu goed zijn voor lichaam, geest én doorzettingsvermogen. Verkopen is topsport en verkopers die sporten zijn toppers in deals sluiten. Jij binnenkort ook?

Lees meer …

Sporten is gezond, een cliché dat staat als een huis maar klopt als een bus! Het geeft je positieve energie, draagt bij tot een goede nachtrust, helpt bij een gezonde levensstijl, … Dus waarom zou je het niet doen? Ik hoor je al denken ‘geen tijd’, maar dat vind ik persoonlijk een flauw excuus. Je kunt altijd tijd ‘maken’. Voorzie een blokje in je agenda en vlieg er regelmatig in!

Ikzelf kijk elke week uit naar de afspraak met mijn sportcoach Tim, van Coaching for Health. Want ja, deze coach laat zich absoluut coachen 😉. Ik geniet ervan om te bewegen in de sportzaal, maar ook een skivakantie of een eenvoudige wandeling in de natuur geven mij bakken positieve energie! Die goede vibes zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met succesvol verkopen.

3 voordelen van sport voor verkopers

  1. Fun fun fun

Volgens verschillende onderzoeken is ‘plezier’ de voornaamste reden om te sporten. Bewegen staat synoniem met positieve emoties en helpt om je goed te voelen. En wie zich goed voelt, straalt dat ook uit (naar potentiële klanten).

  1. Confidence is key

Daarnaast krijgt je zelfvertrouwen een boost. Tijdens het sporten krijg je immers nieuwe vaardigheden onder de knie en verwerf je meer controle over je lichaam. Samen met je fysieke eigenwaarde groeit ook je zelfvertrouwen – een niet te onderschatten eigenschap voor verkopers.

  1. Don’t stress about it

Een derde positief effect is je betere controle over stress. Sport en beweging zorgen dat stresshormonen geleidelijk worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt herstellen van stresssituaties en in de toekomst beter kunt omgaan met stressprikkels. Beetje stress voor die salesafspraak? You can handle it!

Start to sport!

Sport opnemen in je agenda draagt dus absoluut bij tot succesvol verkopen. Je houden aan de afspraak met jezelf zorgt voor de juiste attitude om deals te closen. Daarnaast blijf je consequent trainen op het sport- én salesveld. Want oefening baart kunst!

Die continuïteit is ook belangrijk in je klantencontact. Zo weet je wanneer het moment aanbreekt om de deal te sluiten. Als je volhoudt tenminste! Want de aanhouder wint en in sales gebeurt dat nogal vaak door het stellen van de juiste vragen. Vraag dus gerust wat mensen van het voorstel vinden. Zo kun je meteen inspelen op bezorgdheden en zet je de laatste rechte lijn in naar de finish!

Nood aan een salescoach om je richting die succesvolle finish te begeleiden? Contacteer me om even te sparren over je salesdoelen. Voor je sportieve ambities kan ik Coaching for Health heel warm aanbevelen!

 Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.