Leef je mooiste leven – én vakantie

Leef je mooiste leven – én vakantie

De vakantieperiode is weer aangebroken. Iedereen wenst elkaar “een goed verlof”. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, even helemaal uit de werkmodus stappen? Ik geef je graag enkele tips voor een écht deugddoende vakantie.

Lees meer …

Volgens touroperators is de vakantieperiode “de mooiste tijd van het jaar” en het moment bij uitstek om “live happy” in de praktijk te brengen. Collega’s en vrienden wensen je “een goed verlof”. Ook “vergeet niet te genieten” roepen ze je na terwijl je de deur van het kantoor achter je sluit.

Maar hoe krijg je dat werkbrein eigenlijk in vakantiemodus? Hoe moet dat: ten volle genieten? De omschakeling van talloze meldingen, mailtjes, snelle telefoons en opperste concentratie naar pure zen-modus lukt niet in 1-2-3. Of is er toch een stappenplan? Ik vertel je graag op welke manieren ik rust vind én wat daarbij belangrijk is voor mij.

 

Leef – en lees je mooiste leven

Lezen staat op menig to do-lijstjes voor de zomervakantie. Het is dan ook rustgevend en inspirerend. Ben je op zoek naar vakantielectuur waar je echt iets aan hebt? Zet dan zeker het boek ‘Leef je mooiste leven. Master your mindset’ van Michael Pilarczyk op je lijstje.

“Geniet van de droom, geniet van de reis, geniet van de thuiskomst.
En ontdek dat geluk altijd daar is waar je zelf bent.”
– Uit ‘Leef je mooiste leven. Master your mindset’ van Michael Pilarczyk

Dit boek heeft bij mij veel losgemaakt. Ik vertel je graag drie zaken die bij mij bleven hangen toen ik het las én geef je concrete tips die nuttig kunnen zijn tijdens je vakantie … en erna.

 

1. Luister naar de stilte

Wanneer was het voor het laatst volkomen stil in je hoofd? We worden geleid door allerlei gedachten – goede en slechte. Het positieve eraan is dat je die zelf in de hand hebt. Ik ervaar stiltes als heel krachtig. Meer zelfs: ik heb ze soms nodig om zaken uit te stippelen of om belangrijke beslissingen te nemen.

Wil je tijdens de vakantie bepaalde zaken op een rijtje zetten? Doe dat dan in stilte. Je zal merken dat antwoorden op die momenten helder naar je toe komen. Daarna kan je het leven gewoon hervatten volgens je gemaakte keuzes. En dan is het weer tijd voor ruis, omgevingsgeluid, muziek, … Want té veel stilte, dat willen we nu ook weer niet.

Something Els-vakantietip #1: neem tijd voor stilte tijdens je vakantie.

 

2. Tijd voor kwaliteit 

Als ik je vraag wie jij écht bent, wat is jouw antwoord dan? Wat zijn je persoonlijke waarden en welke zaken bepalen je levenskwaliteit? Opleiding, relatie, gezondheid, financiën, vrijheid? Deze elementen hebben mogelijks hun invloed, maar een groot deel van de kwaliteit wordt bepaald door wat je denkt en voelt. Vakantie is hét moment voor vier-op-een-rij, maar evengoed voor een spelletje gedachten-op-een-rij.

Gedachten en emoties kunnen je een duwtje geven om uitzonderlijke prestaties te leveren. Of ze drijven je misschien tot wanhoop in een situatie van onmacht en verlies om bijvoorbeeld een geliefde. Bij (erg) emotionele gebeurtenissen kan je in twee richtingen reageren: ofwel raak je buiten zinnen en word je destructief, ofwel stijg je boven jezelf uit en word je je eigen superheld. Wees je daarvan bewust en kies wijs.

Something Els-vakantietip #2: orden je gedachten en geniet van de kleine, dagelijkse dingen.

 

3. Leve de levenslessen – of toch achteraf

“Het was een les.” Herkenbaar? Soms zijn moeilijke, oneerlijke, dure levenslessen nu eenmaal ons deel. Analyseer de gebeurtenissen kort en probeer de situatie positief te bekijken. Welke lessen kan je eruit trekken? Eenmaal je de complexe hindernis hebt genomen, kan je vooruit.

Levenslessen vormen je en bepalen deels je toekomst. Ook ik kan al terugkijken op zo’n beslissende momenten. Plots werd het me duidelijk: ik bepaalde dat liefde voor mensen om me heen mijn motor is, mijn kracht. Ik wil me elke dag liefdevol laten omringen: zowel op privé- als op werkvlak. Ik leef ook naar die keuze toe. Klikt het niet? Dan neem ik afstand. En die afstand betekent meer ruimte voor positieve vibes.

Something Els-vakantietip #3: leer uit je levens-lessen. Maak keuzes en leef ernaartoe.

 

Ik wens jullie alvast een deugddoende en liefdevolle vakantie toe. Kies je voor de stilte of hou je van wat extra drukte? Wat je ook verkiest, beleef het bewust. Leef maar je beste leven! Heb je ’t boek van Michael Pilarczyk ondertussen gelezen, laat me dan zeker weten wat je ervan vond.

 

 

 

 Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.