Durf ANDERS zijn. Durf JEZELF zijn.

Durf ANDERS zijn. Durf JEZELF zijn.

els_vierkant

Door anders te zijn kun je een positieve verandering in je omgeving verwezenlijken.   Werk niet aan “hebben” maar aan “zijn” .  Het is heel gemakkelijk om de schuld bij anderen te leggen. Maar we zijn verantwoordelijk voor ons eigen leven.  Als ik een situatie wil verbeteren, moet ik mijn energie steken in het enige waar ik greep op heb:

MEZELF!

Als je problemen hebt op het werk, kan je proberen iets aan je eigen tekortkomingen  te doen in plaats van je medewerkers bij te schaven.  Je kan proberen een goede collega, zaakvoerder te zijn, een bron van inspiratie. Hopelijk wordt uw medewerker gestimuleerd hetzelfde te doen.   Maar of ze het nu doen of niet, de meest positieve manier om greep te krijgen op een situatie is door aan jezelf te werken.

Er zijn zoveel manieren om aan jezelf te werken: beter luisteren, beter studeren, met meer inzet je werk doen, … gewoon GELUKKIG ZIJN is soms de meest proactieve daad die je kunt stellen. Gewoon lachen!

Het kan die dag weer slecht weer zijn maar een proactief iemand bepaalt zijn eigen weersomstandigheden. Geluk is mogelijk als je accepteert dat je niet overal greep op hebt.  Richt je op datgene waarop je wel invloed hebt.

Hulp nodig? Something Els kan je verder helpen.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.