All round support voor team Koen Ricaert

All round support voor team Koen Ricaert

Koen Ricaert specialiseert zich in industriële dakwerken en gevels. Van sandwichpanelen tot gevelbekleding … het ervaren team weet er raad mee. Waar Koen ooit startte als eenmanszaak, groeide die ondertussen uit tot een bloeiend bedrijf. Ik geloofde meteen in hun groeiverhaal en geef het team dan ook graag extra kennis én een zetje waar nodig.

The power of social media

En of sociale media het begin kan zijn van een positief verhaal. Vraag dat gerust na bij Heidi en Koen Ricaert, een Facebookpost van Something Els triggerde immers hun nieuwsgierigheid. We hadden een gesprek – en we zaten meteen op dezelfde golflengte. “We haalden Els haar kennis aan boord om de organisatie binnen ons bedrijf op punt te zetten”, aldus Heidi.

Organiseren & open communiceren

In eerste instantie bracht ik het bedrijf structuur bij. Een goede organisatie creëert immers het perfecte kader om door te groeien. Tijdens evaluatiegespreken met het personeel kwamen allerhande aspecten aan bod – een leerrijk proces voor alle betrokkenen. “Die openhartige gesprekken brachten medewerkers en werkgevers dichter bij elkaar. Je groeit zo echt naar elkaar toe. We zijn Els – als neutrale partij – dankbaar om deze gesprekken mee te voeren.”

Ook tijdens selectieprocedures van bediendes geef ik graag mijn visie. Door te sparren met de zaakvoerders ontstaat er een breder beeld op een kandidaat én hoe die binnen het bedrijf zou passen.

Vanuit mijn salesachtergrond ga ik ook graag mee naar beurzen. Van doelstellingen tot communicatietips: ik pas mijn saleservaring graag toe op deze momenten én deel ze ook graag vanuit een coachende rol. Zo leidde ik een nieuwe bediende op om ook een salesfunctie op zich te nemen.

The gentle push

“Els weet raad”, hoor ik bij het team van Koen Ricaert. “Altijd. En dat voor iedereen: werkgever én werknemers. Ze heeft een positieve invloed. Je kan niet anders dan opgewekt worden als ze voor de deur staat. Naast tips & tricks kunnen we ook bij haar terecht om ons een zacht duwtje te geven, bijvoorbeeld op beurzen. Hoe kan je mensen best aanspreken, wat doe je als een gesprek met een klant wat stroef loopt, …”

“Els geeft ons het nodige zelfvertrouwen om zelfs uitdagende gesprekken met diverse partijen aan te gaan.”

Van organisator tot klankbord en coach: ik voel me goed in verschillende rollen. Ook de diverse thema’s van het ondernemerschap zijn zo boeiend om me telkens weer in vast te bijten: van humanresourcesbeleid tot organisatie en sales … Het is zo fijn om écht het verschil te kunnen maken voor zowel werkgever als werknemers.

Kan je ook een duwtje in de rug gebruiken of wens je advies bij personeelsbeleid? Of stippelen we samen de visie van je onderneming uit? Ik ga graag met je in gesprek!Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.