Start to sell (and more) bij Demagroup

Als engineeringsbureau focust Dema Group zich op grote projecten bij industriële klanten. Ze voeren haalbaarheidsstudies uit, denken mee over een optimale fabrieksinrichting, adviseren over machines en werken eveneens de complete installatie uit. Daarbij is een vlotte flow in de productie essentieel. In alle projecten verkiest Dema Group kwaliteit boven kwantiteit. Zou dat de reden zijn waarom het zo goed klikt tussen ons?

 

Groeien op eigen tempo

Ik kende Els – what’s in a name – van Dema Group van aan de schoolpoort een aantal jaren terug. Door de jaren heen bleven we contact houden, waardoor ze aan mij dacht toen ze de sales wilde aanpakken. Ik ging langs, vertelde mijn verhaal en zat ook professioneel al snel op één lijn met Els en zaakvoerders Frank en Maarten.

Dema Group had de intentie om op een rustige manier te groeien en het klantenbestand uit te breiden. Els zou daarbij de prospectie en sales op zich nemen. Eén grote uitdaging: ze had weinig saleservaring en wist niet goed waar te beginnen. Gelukkig wist ik het wel 😉.

 

Advies op velerlei vlak

Beginnen bij het begin is altijd een goed idee. We bespraken de doelstellingen, formuleerden de waarden die Dema Group wil uitdragen en namen ook de communicatie onder de loep. Zo kwam er o.a. een nieuwe website. Vanuit deze sterke basis zetten we de eerste stappen naar koude prospectie.

Ik hielp Els bij het benaderen van potentiële klanten, adviseerde over hoe ze de progressie kon bijhouden, … samen creëerden we een framework waar Els haar eigen draai aan kon geven. We werkten ook aan de algemene naamsbekendheid van Dema Group via mailings en sociale media. Met succes: klanten beginnen stilaan zelf de weg te vinden naar Dema Group.

 

“Elke maand kijk ik uit naar mijn meeting met Els. Ze heeft goeie ideeën, is van vele markten thuis en staat positief in het leven. Ik krijg echt telkens een boost van onze samenwerking! Ook buiten de meetings staat Els altijd voor ons klaar. Dat appreciëren we enorm!”– Els, Dema Group

 

Goed op weg!

Dema Group is al goed op weg, maar het blijft belangrijk om het complete groeiverhaal voor ogen te houden. Daarom stellen we jaarlijks nieuwe doelstellingen op en ga ik maandelijks langs om alles te bespreken.

Ik evalueer, adviseer en denk actief mee over hoe bepaalde dingen aangepakt kunnen worden. Van services in de kijker zetten tot nieuwe medewerkers aanspreken, ik ben met plezier hun sparring partner! Misschien binnenkort ook die van jou? Contacteer meom kennis te maken!

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.