“Els is een puur commerciële madam, die de dingen met heel veel enthousiasme aanpakt.”

Familie Hellyn had bij overname Plastibook nood aan externe CEO

 

Toen kartonnagebedrijf Hellyn uit Wielsbeke in 2013 Plastibook overnam, moest iemand de dagelijkse leiding in handen nemen. Mieke, Jan en Koen Hellyn hadden echter de handen meer dan vol met het moederbedrijf. Els bracht de eerste drie jaar uitkomst. “Zij heeft aan dat saai product – een plastic film leggen op papier – een verhaal gegeven. Bovendien weet ze wat ze doet en kun je 200 procent op haar vertrouwen. Dat was voor ons een grote geruststelling,” vertelt Mieke Hellyn.

 

In 2018 fusioneerde Hellyn kartonnage met Du Caju Printing (Erpe-Mere) en BDMO (Meulebeke) onder de overkoepelende holding Karel Van Mander. De decennia daarvoor was het echter een autonoom familiebedrijf, dat in 1962 door het echtpaar Michiel en Yvonne Hellyn werd opgericht. “De oorspronkelijke bedoeling was om familie- en handelsdrukwerk te verzorgen in Ooigem en omstreken,” vertelt Mieke Hellyn. “Omdat mijn vader als boekbinder echter ook de kunst in de vingers had om papier op karton te kleven, is hij zich daarin beginnen specialiseren. Daardoor zijn we groot geworden met ringmappen. Door de jaren heen is dat geëvolueerd naar een heel breed gamma van gepersonaliseerde presentatiemiddelen: dozen, doosmappen, staalkaarten, valiesjes, displays, POS-materiaal, pancartes, folderhouders,… Wij helpen onze klanten om hun marketing te verbeteren door aan hún klanten een gepersonaliseerd artikel te kunnen aanbieden. Alles is telkens op maat van die ene klant. Wij hebben dus niks op stock.” 

 

Nood aan leiding

“Het papier dat op karton wordt gekleefd, moet eerst worden geplastificeerd. Zo waren wij een van de grootste klanten van Plastibook, dat ook in onze gebouwen actief was. Toen de eigenaar het wilde verkopen, waren we uiteraard geïnteresseerd, maar we hadden niemand om het dagdagelijks te runnen. Ik kende Els al lang, wist dat ze haar strepen had verdiend in de grafische sector en op dat moment op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ze heeft Plastibook een drietal jaar geleid en deed dat supergoed. Ik moest er mij niets van aantrekken, wist dat het zou aangepakt worden zoals het moest en dat de klanten tevreden zouden zijn.”

 

Puur commercieel

“Ik had haar graag willen houden, maar het bedrijf is te klein en daardoor waren er te weinig commerciële opportuniteiten voor haar om zich volledig te kunnen uitleven. Els is een puur commerciële madam, die met heel veel enthousiasme de dingen aanpakt en creatief wil zijn op álle vlakken. Ze is bovendien gebóren om zelfstandig te zijn, en heeft die vrijheid ook nodig. Inhoudelijk is administratie niet echt haar ding. Maar alles wat commercieel is, kun je haar met een gerust hart toevertrouwen. Zo heeft ze alle klanten van Plastibook bezocht en voor een nieuwe huisstijl gezorgd. Ze ontwikkelde ook op een schitterende manier documentatiemateriaal, waarbij de verschillende afwerkingsmogelijkheden van het plastificeren letterlijk ‘tastbaar’ werden. Ook bedrijfspresentaties – waarbij zij het stuk over Plastibook voor haar rekening nam – deed ze uitstekend.”

 

Grote gunfactor

“Els is een mooie verschijning die enthousiasmeert en een vlotte babbel heeft. Steek haar in gelijk welk netwerk, en ze zal altijd gezien en gehoord worden. Ook de terugkoppeling was altijd perfect. Ze is betrouwbaar in wat ze doet. Bovendien werkt ze niet voor zichzelf. Ze heeft een grote ‘gunfactor’ naar andere mensen toe, en da’s iets wat ik heel belangrijk vind. En ze is doelgericht: ze vraagt ‘wat ga je doen en tegen wanneer?’ Ze duwt op de juiste plekken.” (lacht) “Voor mij was ze ook een klankbord bij wie ik zaken kon aftoetsen. Omdat ze heel overtuigend is in haar advies, kon ik makkelijker knopen doorhakken en kwam ik sneller tot actie. Waar je zelf soms in rondjes draait, is zij kordaat en ze doét het. Ze weet van aanpakken. Toen ze bij ons wegging, heeft ze zelf naar een vervanger gezocht. Die blijkt echt het perfecte profiel te hebben, en is nog altijd bij ons aan de slag. Els heeft er op alle vlakken voor gezorgd dat we de stap naar de overname van Plastibook sneller hebben gezet.” 

 

Hellyn – Mieke Hellyn

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.